Het bijzondere zuiden van Texel

Onze voormalige stolpboerderij Klif 1 ligt in Den Hoorn, in het bijzondere zuiden van Texel. Het dorp is één van de zeven dorpen op Texel en heeft met haar historische huisjes de status beschermd dorpsgezicht.


In de Herenstraat vindt u oude loodshuisjes en het walviswaardershuisje.  Het walvisvaardershuisje op nummer 49 is nog in authentieke staat en in het seizoen te bezichtigen op maandagmiddag.


Dan is er ook altijd een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg van 13.30 tot 15.30 uur. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud en de restauratie van het witte kerkje van Den Hoorn. Het karakteristieke kerkje met zijn witte toren fungeert nog steeds als baken in zee en is vanaf de boot al te zien.

Restaurants en faciliteiten

In het dorp vindt u een ruim gesorteerde supermarkt met een breed assortiment Texelse producten, zoals lamsvlees, schapen- en geitenkaas en appelsap. En natuurlijk het Texelse bier, niet alleen op Texel gebrouwen, maar ook geheel samengesteld uit Texels product!

Er zijn op De Naal, de Herenstraat en Klif goede en tegelijkertijd geheel verschillende restaurants, waarvan er één (Bij Jef) al weer enkele jaren een Michelin-ster heeft! Bij Restaurant Het Kompas kunt u 1700 soorten Whiskey proeven. Ook De toegift is een echte aanrader: hier kunt u genieten van een diner met cabaret. 


Ook vindt u in Den Hoorn meerdere galeries, waar regelmatig exposities zijn van onder meer plaatselijke kunstenaars. Tegenover Klif 1 is een fietsenwinkel met verhuur.
 

Voor informatie over het dorp en de ondernemers, zie www.texeldenhoorn.nl.

Boerenland, duinen, strand en de Hors

Den Hoorn maakt deel uit van het 'oude land' van Texel en grenst aan het nationaal park Duinen van Texel.Te midden van de oude landerijen en zeedijken en de fraaie duinen van De Geul en De Bollekamer is het hier goed wandelen en fietsen.

 

Het strand en de uitgestrekte zandvlakte van De Hors zijn makkelijk te bereiken. Het is ongeveer 5 minuten lopen vanaf ons huis naar het duingebied De Bollekamer. Dit bijzondere zuiden van Texel is aangemerkt als 'Wadden-parel'.

De schapen en de vogels

Texelse weilanden met hun karakteristieke schapenboeten, de vele schapen en - in het voorjaar - de ontelbare lammetjes.

 

Vlakbij liggen de vogelplassen De Petten, iets verder de natuurgebieden De Geul (lepelaarskolonie), de Horsmeertjes en de Hors zelf: Een Eldorado voor vogelaars (en andere natuurliefhebbers).

Het strand bij paviljoen Paal 9

Het dorp ligt ongeveer 2 km van het brede Noordzeestrand bij strandpaviljoen Paal 9 met dichtbij het naaktstrand.

 

De wandeling van Klif 1 naar het strand en Paal 9 voert door het fraaie duingebied, de leukste weg is ca. 40 minuten en voert u langs de Loodsmansduin, met de bunker erop het hoogste punt van Texel.

 

Met de fiets bent u binnen 10 minuten bij het strand!

Onze studio's en appartementen

Klif 1 heeft vier comfortabele studio's en twee appartementen. De studio's en appartementen hebben elk hun eigen karakter waarin, naar wij hopen, iedereen zich thuis kan voelen. Gratis wifi door het hele pand is een vanzelfsprekendheid.

Studio 1

Studio 1 is gelegen op de eerste verdieping en beschikt over twee eenpersoons boxsprings bedden, compleet keukenblok en eetgelegenheid. De studio heeft aansluitend badkamer, voorzien van inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. 

Boek deze studio

Studio 2/3

Studio 2/3 is een studio die bestaat uit twee delen. Leefdeel met gezellige zithoek, keukenwand en eetgelegenheid en een slaapdeel met comfortabel boxspring bed. Badkamer is separaat maar privé. De studio is gelegen op de eerste verdieping.

Boek deze studio

Studio 4

Studio 4 is de enige studio op de tweede verdieping. De sfeervolle studio bestaat uit een cosy slaapnis met boxspring bed (140/200), zeer compleet keukenblok, eettafel en een moderne badkamer met douche en apart toilet.

Boek deze studio

Appartement I

Appartement 1 is een luxe appartement gelegen op het zuiden met een eigen terras van ca 25 m2 en een schitterend uitzicht.

Boek dit appartement

Appartement II

Appartement 2 ligt aan de straatzijde en heeft een totale oppervlakte van circa 45 m2.

Boek dit appartement